Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Με της Νοτιάς το πούσι...

Μετά λοιπόν τον ιστορικό χιονιά που βιώσαμε, κι ένα μεγάλο διάστημα με απανωτές ψυχρές εισβολές, πολλές βροχές κι ευεργετικά χιόνια στα ορεινά μας και όχι μόνο, περνάμε σε ένα πιο θερμό διάστημα, αφού το πάνω χέρι θα πάρουν οι νοτιάδες!
Οι νοτιάδες, που θα μας βρέχουν με έμφαση στα νότια και τα δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού, μετά την αυριανή βελτίωση, από τις 14 έως τις 18 περίπου του μήνα.
Αυτό, γιατί δείχνει να στρογγυλοκάθεται και να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες, βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας, όπως βλέπεται και στον χάρτη! Μέτωπα αυτού θα κινούνται ανατολικότερα και θα διαταράζουν παροδικά το καιρό στο νησί μας.

Δείχνει αυτό το σκηνικό, να διατηρείται και μετά τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με την βόρεια Κρήτη να φλερτάρει με Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και λίγες σχετικά βροχές και τα χιόνια να υποχωρούν πλέον σε μεγάλα υψόμετρα!
Για το αν θα καταφέρει η διαταραχή της Ιταλίας να κινηθεί ανατολικότερα προς την περιοχή μας, μετά τις 20 του μήνα, ή θα περάσουμε σε ακόμα καλύτερες καιρικές συνθήκες χωρίς βροχές, θα το μάθετε έγκυρα και έγκαιρα,  μόνο αν παρακολουθείτε καθημερινά το meteokrites.gr, το meteokrites.blogspot.gr και την ομάδα μας στο facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου