Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Νέος Μετεωρολογικός σταθμός και κάμερα στον Βάμο Αποκορώνου

Μετά από πολλές θυσίες και μεγάλες προσπάθειες, η ομάδα Μετεωκρήτες, κατάφερε να υλοποιήσει ένα στόχο που έχει βάλει εδώ και αρκετό καιρό!
Τοποθετήσαμε λοιπόν τον πρώτο μας Μετεωρολογικό σταθμό στο νομό Χανίων και πιο συγκεκριμένα στον Βάμο Αποκορώνου, μαζί με κάμερα, η οποία θα μας δίνει live εικόνα καθημερινά, από τα Λευκά όρη! Πέραν του μεγάλου καιρικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή, λόγω της ιδιαιτερότητας της όσον αφορά τους ανέμους κυρίως αλλά και τις βροχές, η παρακολούθηση των Λευκών Ορέων ανά πάσα ώρα και στιγμή, αποτελεί πλην της καιρικής ενημέρωσης για το ευρύ κοινό κι ένα μοναδικό εργαλείο για τους προγνώστες!

Τα έξοδα εξολοκλήρου τα ανέλαβαν οι εθελοντές του καιρού Μετεωκρήτες, ενώ και ο σταθμός και η κάμερα φιλοξενούνται από το Γυμνάσιο του Βάμου!






Οι Μετεωκρήτες καθημερινά εργάζονται εθελοντικά, με σκοπό την καλύτερη καιρική ενημέρωσή σας, την πρόληψη και την ευρεία προβολή του τόπου μας, σε αρκετές περιπτώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς!
Αυτές τις μέρες με δικά μας έξοδα κάνουμε την ετήσια συντήρηση των μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου μας!
Την Τετάρτη 24/8/2016 τοποθετούμε σταθμό και κάμερα στον Χόνδρο, στα νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου και δεύτερη κάμερα στην Επισκοπή Ηρακλείου, ενώ στις 3/9/2016 άλλος ένας στόχος μας επιτυγχάνεται, με την τοποθέτηση μετεωρολογικού σταθμού, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στη νήσος Γαύδος! Αυτός θα είναι ο 18ος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου μας κι είναι πολύ σημαντικό ότι σε όλους μας τους σταθμούς υπάρχουν από μία έως δύο κάμερες!

(Φωτογραφία με θέα τα Λευκά όρη από την κάμερα)!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου