Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις που κατά τόπους σε εσωτερική και νότια Κρήτη είχαν και μεγάλη διάρκεια και ένταση ,μια νέα επιδείνωση αναμένουμε τις επόμενες ώρες από τα δυτικά προς τ'ανατολικά διαμερίσματα του νησιού !

Δυστυχώς η νέα αυτή επιδείνωση με βροχές πολύωρες-έντονες και τοπικές καταιγίδες  θα χτυπήσει περισσότερο τις εσωτερικές και νότιες περιοχές (νότια-εσωτερικά, του νομού Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου και τον νομό Λασιθίου)!!!

Δείξτε μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ήδη τα ποτάμια και τα ρυάκια είναι στα όρια !!!
Μην υποτιμήσετε προς Θεού την όλη κατάσταση !΄
Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα έχουμε αύριο όπου και πάλι όμως δεν θα λείψουν οι κατά τόπους βροχές και καταιγίδες !
Η περιοχή της Βιάννου ,η οποία δοκιμάζεται κι έχουν καταγραφεί τα μεγαλύτερα προβλήματα αλλά και της Μεσσαράς  είναι στο κόκκινο !!!!

Από την Βιάννο σήμερα το πρωί ,βίντεο Μανώλης Λασιθιωτάκης 

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ

Από Βούτες Ηρακλείου (των 200μ) με θέα νότια προς τις οροσειρές στα εσωτερικά του νομού Ηρακλείου πριν λίγο (19/2/2015 όπως και όλες οι φωτογραφίες που ακολουθούν)!

Θα το πούμε για άλλη μία φορά η ομάδα μας κι εγώ προσωπικά θεωρώ ανεύθυνες κι επικίνδυνες τις προγνώσεις του κυρίου Μανώλη Λέκκα μιας κι έδωσε υψόμετρα χιονόστρωσης άνω των 800 μέτρων χθες στο ΚΡΗΤΗ TV.
Από τα 200-250μ και πάνω στο  οδικό δίκτυο του νομού, μαζί με την ελαφριά χιονόστρωση επικρατούσε και παγετός με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να ξεφεύγουν από την πορεία τους ! Αυτά από τα 200μ ,γιατί από τα 400-500 είχαμε και μεγαλύτερα ύψη χιονιού!

(φωτογραφία Νίκος-Μίλτος Καμπιτάκης)
Χιονοθύελλα στην πόλη του Αγίου Νικολάου και στρώσιμο ξημερώματα Πέμπτης 19/2 ...

(φωτογραφία Ιωάννα Μαυροφόρου )
Φουρφουράς 470μ φωτογραφία Αλεξάκης Νίκος

Λοχριά Αμαρίου 580μ φωτογραφία Γιάννης Αλεξάκης


Αρκαλοχώρι ! Παγοδρόμια οι χιονοστρωμένοι δρόμοι ...

Iεράπετρα δίπλα στο κύμα....

Τέλος Μοίρες 60μ ,φωτογραφία Λευτέρης Χουστουλάκης

 ...κι ένα βίντεο από το Χουδέτσι Ηρακλείου


Μετά από τα παραπάνω (είχαμε πολλά ακόμα να σας δείξουμε) δείτε τι είπε χθες ο κ.Λέκκας στο Κρήτη TV !


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΣΙΒΗΡΙΑ ...ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Μία ....Δύο...........Τρεις ;
Η επερχόμενη θα είναι η τρίτη κατά σειρά,πολύ σοβαρή ψυχρή εισβολή,που λαμβάνει χώρα στο νησί μας, σε διάστημα μόλις 45 ημερών! Διανύουμε μια ευεργετική κι ιστορική σεζόν!!!
Αυτό φυσικά δεν το λέμε γιατί βάλαμε κάτω αριθμούς και στατιστικά (αυτό θα το κάνουμε τον Ιούνη). Ιστορική έτσι κι αλλιώς θα χαρακτηριστεί γιατί τα κιτρινισμένα και νωθρά δέντρα και φυτά της φύσης πήραν επιτέλους το χρώμα και την ζωή που τους αξίζει ! Οι πηγές άνοιξαν και τα ποτάμια τρέχουν ! Οι  αποταμιευτήρες νερού γεμίζουν ...σ' ένα νησί που μπορεί μας χαρίσει τα πάντα καιρικά!


Πολλά είναι τα ερωτήματα σας στην ομάδα μας στο facebook όπως και πολύς κόσμος γενικότερα δεν ξέρει πως ακριβώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες!
Ένα άκρως χειμερινό λοιπόν τριήμερο,με Σιβηρικό ψύχος την Τετάρτη και την Πέμπτη να αγκαλιάζει το νησί μας!

Το ψύχος αυτή τη φορά θα είναι πιο ξυρό ,με μικρότερα ποσοστά υγρασίας λόγω κυρίως της απουσίας κάποιου αιτίου (χαμηλού) ! Τώρα θα πείτε,χωρίς χαμηλό πως θα έχουμε χιονοπτώσεις;
Σ'αυτές τις περιπτώσεις το Αιγαίο φανταστείτε ότι είναι ένα τσικάλι που βράζουμε νερό ! Όπως αυτό λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας βγάζει υδρατμούς,έτσι και η ψυχρή αέρια μάζα ,σε σχέση με την θερμή θάλασσα εμπλουτίζει την ατμόσφαιρά(lake effect) με αποτέλεσμα την δημιουργία νεφώσεων.
Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία θα είναι, τα φαινόμενα να είναι πιο περιορισμένα σε ένταση και έκταση ,απ την άλλη όμως από την Τετάρτη έως και το μεσημέρι της Πέμπτης θα σημειωθούν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες της σεζόν 2014-2015 με τη συνοδεία νυφαδοπτώσεων ακόμα και μέσα στα αστικά κέντρα! Πριν περάσουμε στην αναλυτική μας εκτίμηση να τονίσουμε δύο πράγματα.Το ένα είναι ότι θα επηρεαστούν περισσότερο περιοχές της βόρειας,εσωτερικής κι ορεινής Κρήτης.Η νότια -νοτιοδυτική Κρήτη θα υστερεί σε θέμα υετού ενώ όσο πιο βορειοανατολικά βρίσκεται κανείς πάνω στο νησί,τόσο πιο πολλά φαινόμενα θα συναντά!
Το δεύτερο είναι ότι η νύχτα της Τετάρτης κρύβει χιονο-εκπλήξεις...Θα δούμε στρωμένο χιόνι πολύ χαμηλά ; Πολύ πιθανόν !!!

  Στον παραπάνω χάρτη ,θα παρατηρήσουμε τις χαμηλές πιέσεις τις ανατολικής Μεσογείου ,να συνδυάζονται με τις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Ευρώπης!

                                                                 ΤΡΙΤΗ 17/2/2015
Μια από τα ίδια λοιπόν ο καιρός σήμερα Τρίτη με κάποιες τοπικές βροχές στην βόρεια Κρήτη ! Παρ' όλα αυτά κατά διαστήματα ο καιρός θα παρουσιάζει και κάποια ανοίγματα ! Στα νότια μόνο λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες! Από αργά το βράδυ και κυρίως την νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης και καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες θα μας προσεγγίζουν, ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική επιδείνωση στα βόρεια, εσωτερικά και ορεινά διαμερίσματα !
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν αγγίζοντας και τα 7-8!
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνάει τους 11-12°C (στα νότια 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη). Να πούμε ότι από το μεσημέρι και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη θα έχουμε περαιτέρω πτώση του υδραργύρου και η αίσθηση του κρύου λόγω των παγερών βοριάδων θα είναι μεγαλύτερη !
Χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας κι έντασης θα σημειωθούν πάνω από τα 900μ .Από το απόγευμα και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας τα υψόμετρα θα πέφτουν σταδιακά (500-600) !

                                                      ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 18-19/2/2015
Παγερή ημέρα η Τετάρτη με τους βοριάδες ολοένα να γίνονται και πιο ψυχροί ! Χιονοπτώσεις όπως προείπαμε κυρίως σε εσωτερικές περιοχές πλησίον σε ορεινούς όγκους της βόρειας Κρήτης !Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται παροδικά και στα υπόλοιπα τμήματα της βόρειας Κρήτης άνω των 250μ κατά μέσο όρο . Βροχή ή χιονόνερο θα σημειώνεται στα υπόλοιπα !Στην νότια Κρήτη τα πράγματα θα είναι καλύτερα με λίγες μόνο νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στα ανατολικά όπου δεν αποκλείουμε να πέσει πολύ τοπικά εκεί χιονόνερο, ή χιόνι πάνω όμως από τα 400-500μ!
Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Τετάρτης δεν θα ξεπερνά τους 6-7°C (μέχρι το απόγευμα).
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ (στα ανατολικά 8-9)!
Πάμε τώρα να μιλήσουμε για το κρίσιμο διάστημα που αφορά από το απόγευμα της Τετάρτης έως τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης!
Αυτό το χρονικό διάστημα περιμένουμε μια αρκετά σοβαρή υποτροπή του καιρού! Σταδιακά λοιπόν κι όσο θα βαδίζουμε προς την νύχτα (ξημερώματα Πέμπτης) οι χιονοπτώσεις θα αφορούν πλέον ακόμα και μηδενικά υψόμετρα ,θ' αποκτούν μεγαλύτερη έκταση κι ένταση ,ενώ δεν αποκλείονται κυρίως στα ανατολικά του νησιού ακόμα και χιονοκαταιγίδες!
Όπως είπαμε κι εξ αρχής οι χιονοπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια κι ένταση από το Ηράκλειο κι ανατολικότερα ! Να πούμε εδώ ότι κατά τη διάρκεια αυτής της έξαρσης του καιρού θα χιονίσει για κάποιες ώρες και στα νότια διαμερίσματα ασθενώς (όσο ανατολικότερα και πάλι κι όσο πιο ορεινά τόσο καλύτερα). Η πιθανότητα για κάποιες νυφάδες σε δυτική Μεσαρά και νότια τοτου νομού Χανίων είναι πολύ μικρή !
Η θερμοκρασία αυτήν τη χρονική περίοδο δεν θα ξεπερνάει τους 3-4°C στα πεδινά-παραθαλάσσια!
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο προοδευτικά!
Από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν από το νομό Ηρακλείου κι ανατολικότερα,θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν! Ενώ και τα υψόμετρα χιονόπτωσης, όπου αυτές σημειώνονται θα ανέλθουν στα 300-400μ !

Πολύ δύσκολη πραγματικά αυτή η εκτίμηση του καιρού . Υπάρχουν κάποια μικρά περιθώρια είτε θετικών είτε αρνητικών εκπλήξεων όσον αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων κυρίως!
Δείξτε την απαραίτητη προσοχή την πολική νύχτα της Τετάρτης και μην απορήσετε αν τα δείτε όλα λευκά αν οι συνθήκες το επιτρέψουν ακόμα και πολύ χαμηλά (100-200μ),το πρωί της Πέμπτης !
Μην ξεχάσουμε να πούμε ότι από της μεγάλες πόλεις μεγάλη υποψηφιότητα για χιονόστρωση δίνει η πόλη του Αγίου Νικολάου

Την Πέμπτη το απόγευμα θα κάνουμε εκτίμηση για το εορταστικό τριήμερο όπου πάμε για νοτιάδες ,σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και κάποιες βροχές ! Θα είναι αξιόλογες ,δεν θα είναι... θα το δούμε εδώ στους meteokrhtes.blogspot.gr και στην ομάδα μας στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ !
Τις επόμενες ημέρες κοντά σας και το site μας meteokrites.gr !

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τις επόμενες ώρες σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης και να μετατρέπονται σε βροχή στα χαμηλότερα υψόμετρα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το απότομο λιώσιμο του χιονιού.....πιθανόν να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα σε παραποτάμιες περιοχές που ήδη υπάρχουν π.χ (Δρακουλιάρης, Γιόφυρος) ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Σύντομα θα βγει και έκτακτο.....

(φωτογραφία Αρχείου)

Το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε στην ομάδα μας στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ το μεσημέρι της Πέμπτης 12/2/2015....
Θα θέλαμε ως ομάδα να εφιστήσουμε την προσοχή σας ! Δεν θέλουμε να τρομάξουμε κανένα απλά σε περιοχές όπως το Μεταξοχώρι την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου κλπ όπου είχαμε πάνω από 30 εκατοστά χιόνι αυτή την στιγμή βρέχει ! Οι βροχές που θα είναι μέτριας έως και μεγάλης έντασης θα συνεχιστούν μέχρι αύριο  το μεσημέρι ...Από εκει και μετά θα εξασθενήσουν και θα αποκτήσουν πιο τοπικο χαρακτήρα ! Οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται από τώρα μέχρι και την Παρασκευή το βραδυ σε υψόμετρα άνω των 700μ αρχικά και αργότερα άνω των 800μ.!
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε εδω στους meteokrhtes.blogspot.gr .

ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ...

Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα ...

(Λιμάνι Χανίων φωτογραφία Μιχάλης Παπαδάκης)

μπρος στην μανία της φουρτουνιασμένης θάλασσας παραδόθηκαν οι ακτές του Ηρακλείου.
Η μανία τον κυμάτων σε συνδυασμό με τα 10 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στην στεριά μέχρι τις πρώτες πόρτες των σπιτιών στην περιοχή της Αμμουδάρας
προξενώντας ζημίες σε σπίτια και καταστήματα .

(Βίντεο Γιάννης Καργάκης)
Σοβαρά προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές!
Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο λιμάνι των Χανίων οπου και σ αυτήν την περίπτωση η θάλασσα σάρωσε μαγαζιά και περιουσίες ...


φωτογραφίες : Mιχάλης Παπαδάκης

Στο πολύπαθο λιμάνι του Ρεθύμνου τα πράγματα ήταν πιο τραγικά από την κακοκαιρία του Γενάρη...

Φωτογραφία : Βασίλης Νικολουδάκης

Στο Ηράκλειο πλην το προβλημάτων και των καταστροφών,ένας Κορμοράνος παλεύει με τα κύματα...

(φωτογραφία Γιώργος Αλεξανδράκης)


Εδώ να σημειώσουμε ότι στο πόδι βρίσκονται πολιτική προστασία και πυροσβεστική για τυχόν υπερχείλιση του ποταμού Δρακουλιάρη !
Ο ποταμός και πάλι βρέθηκε στα όρια μιας κι εκτός από τις πολλές βροχές που είχαμε μπήκε η θάλασσα μέσα στο κανάλι και έκανε ανάσχεση ροής στην περιοχή του Γιόφυρου !
Η κακοκαιρία που συμπεριλαμβάνει και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα είναι σε εξέλιξη ...
(Με θέα τα Λευκά όρη ,φωτογραφία Ειρήνη Καλα'ι'τζάκη)

κι έτσι αναλυτικό ρεπορτάζ απ' όλη την Κρήτη θα βρείτε αύριο εδω στο meteokrhtes.blogspot.gr

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΙΟΝΙΑ

Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε όλες τις περιοχές που μας ζητήσατε ,στην ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ .
Απλά να σημειώσουμε ότι οι σταθερές χιονοπτώσεις από την Τρίτη το απόγευμα έως και την Τετάρτη θα αφορούν τα 250μ + και κυρίως σε περιοχές μακρυά από την Θάλασσα !


Όπου δείτε την ένδειξη "χιόνι" από εκεί και κάτω ,αφορά το διάστημα από Τρίτη βράδυ έως Τετάρτη μεσημέρι κι αυτό με πρόσκαιρες χιονοεκπλήξεις (κυρίως με την μορφή χιονοσφαιριδίων)!


...ΑΝ ΚΑΚΙΩΣΕΙ ...ΜΕΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΣΕΙ (εκτίμηση καιρού Κρήτης)

Ο Φλεβάρης λοιπόν ,ο μυθικός μήνας του Χειμώνα για το νησί μας ,ξεχνά το σχεδόν Ανοιξιάτικο πρόσωπο με το οποίο μας καλωσόρισε κι αποφασίζει να κακιώσει και στο χιόνι να μας χώσει !

(φωτογραφία Χρίστος Τσουμπλέκας)

Στην καιρική μας ομάδα στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ πριν από τα μέσα του Γενάρη είχαμε προσδιορίσει ένα χιονιά μεταξύ 5 και 15/2 σύμφωνα με όποια δεδομένα είχαμε στην διάθεσή μας!
Πραγματικά πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία μας όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις!!!
Ως συνήθως τις τελευταίες ημέρες τα καιρικά μοντέλα ταλαντεύτηκαν αρκετά μπας και βρουν την ακριβής συμπεριφορά αυτής της τόσο σημαντικής διαταραχής για το νησί μας και γενικότερα για την χώρα μας. Ακόμα και κατά την σύνταξη του άρθρου αυτού, υπάρχουν αρκετές αποκλείσεις μεταξύ τους ! Αφού λοιπόν τους κάναμε το απαραίτητο φιλτράρισμα,καταλήγουμε στο παρακάτω συμπέρασμα ...
Πολυήμερη - πολύ σοβαρή κακοκαιρία - με πολλές βροχές και χιόνια - θυελλώδεις ανέμους και κρύο θα ενσκήψει στο νησί μας από σήμερα Δευτέρα !!!
Θέλουμε από εδώ  ...από το meteokrhtes.blogspot.gr να προειδοποιήσουμε κατοίκους και επίσημους φορείς να δείξουν την απαραίτητη προσοχή ....
α) στα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα
β) στις έντονες χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν κυρίως πάνω από τα 250-300μ
γ) στους ανέμους που την Τρίτη κυρίως θ' αγγίξουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ πρόσκαιρα

                                                         ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2/2015
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι θα συμβεί ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα,όπου αρχικά θα επικρατήσει άστατος καιρός στο νησί κατά περιόδους νεφελώδεις με σποραδικές βροχές και κάποιες καταιγίδες μικρής διάρκειας ,κυρίως στα δυτικότερα και νοτιότερα διαμερίσματα .Μετά το μεσημέρι περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά προς τ'ανατολικά ! Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο καιρός πιο συμπαγής, δυτικότερα του Ηρακλείου όσον αφορά τον βόρειο άξονα του νησιού και σ' όλα τα εσωτερικά και νότια !
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ (σε θαλάσσια και παραθαλάσσια διαμερίσματα 7-8),στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς με την ίδια ένταση !
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει στα νότια και τα δυτικά τους 13°C ,ενώ 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θα είναι η μέγιστη στα βόρεια -βορειοανατολικά.
Χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 1100-1300μ σε Λευκά όρη και Ψηλορείτη 1450 σε όρη Δίκτη !
Από το απόγευμα και μετά τα υψόμετρα σταδιακά θα κατεβαίνουν κι έτσι μέσα στην νύχτα θα κατέλθουν ακόμα και στα 700-800μ!

                                                             ΤΡΙΤΗ 10/2/2015
Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τρίτη στο νησί μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές,τις  καταιγίδες (χιονοχάλαζα-χιονοσφαιρίδια) ,τα χιόνια που ολοένα θα κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα και θα έχουν έντονο χαρακτήρα,τους θυελλώδεις ανέμους και το κρύο!
Πιο αναλυτικά μέχρι το μεσημέρι πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις μ.ο. από τα 600-650μ και πάνω από εκεί και κάτω βροχή ή χιονόνερο και λόγω της δυναμικής του καιρού .....

(στο χάρτη παρατηρούμε το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό ανατολικά της Ρόδου) 
....χιονοσφαιρίδια κάθε μορφής!
Από το μεσημέρι και μετά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν κι έτσι μέχρι το βράδυ θα χιονίζει μ.ο από τα 300 μέτρα και πάνω (στα Χανιά και λίγο χαμηλότερα)! Την νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης πολύ πιθανόν χιονοπτώσεις να δουν και οι πόλεις αλλά και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές έστω και πρόσκαιρα ! Σταθερά θα χιονίζει από τα 200-250μ μ.ο.!!!!
Δείξτε την απαραίτητη προσοχή όσο πιο εσωτερικά κι ορεινά του νησιού βρίσκεστε !!! Θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις μέσω του οδικού δικτύου και όχι μόνο!  
Οι άνεμοι από βόρειες γενικότερα διευθύνσεις 7-8, πρόσκαιρα ακόμα και 9-10 μποφόρ!!!!
Η θερμοκρασία σε πτώση ,δεν θα ξεπερνάει τους 6-7°C αργά το μεσημέρι!
Να τονίσουμε εδώ ότι μέσα στη νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης ,τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα νότια -νοτιοδυτικά διαμερίσματα,ενώ δεν θα λείψουν οι γνωστές εντυπωσιακές χιονοκαταιγίδες !

                                                                ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2/2014
Ημέρα χιονιά λοιπόν η Τετάρτη,με τις χιονοπτώσεις να φτάνουν ακόμα και μέσα στις πόλεις μας !(Δεν αποκλείεται σε εξάρσεις ,από την νύχτα -ξημερώματα της Τετάρτης να δούμε ακόμα και 5-10 πόντους χιονοχάλαζου μέσα στα αστικά κέντρα και σε παραθαλάσσια διαμερίσματα. Θα βάζαμε στις πιο ύποπτες περιοχές ,από το Ηράκλειο κι ανατολικότερα).
Σταθερές χιονοπτώσεις από τα 200-250μ μ.ο.
Από το μεσημέρι και μετά σημάδια βελτίωσης θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά !Στην νότια Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και πολύ γρήγορα στα νοτιοδυτικά και στην δυτική Μεσαρά θα σταματήσουν!
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 8.
Η θερμοκρασία σε νέα πτώση δεν θα ξεπερνάει τους 5-6°C !

H κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την υπόλοιπη εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία όμως τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανεβούν σταδιακά ! 
Για οτιδήποτε νεότερο λόγω των ρευστών στοιχείων θα σας ενημερώσουμε !