Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Την Κυριακή ψηφίζουμε Φθινόπωρο

Μέχρι και το Σάββατο 19/9 ο καιρός δεν αλλάζει. Κάποιες λίγες νεφώσεις που κυρίως στα εσωτερικά κι ανατολικά θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες, καλές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων...

Από εκεί και μετά, αναμένουμε  μεταβολή. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν, θα συννεφιάσει, θα βρέξει και γενικότερα η εικόνα του καιρού θα είναι περισσότερο Φθινοπωρινή.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές θα παραμείνει σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, σημειώνοντας πτώση στα νότια και άνοδο στα βόρεια αυτή τη φορά, λόγω των νοτιάδων, οι οποίοι θα μεταφέρουν προφανώς και σκόνη από την Αφρική.
Πιο αναλυτικά λοιπόν το τριήμερο Παρασκευή. Σάββατο, Κυριακή, δεν αναμένονται βροχές στο νησί μας (μικρή πιθανότητα για καμιά μπόρα στα εσωτερικά κι ανατολικά διαμερίσματα το Σάββατο).
Την επόμενη εβδομάδα όμως, αρχής γενομένης από την Δευτέρα θα βρέξει. Αρχικά με νοτιάδες με ότι αυτό συνεπάγεται (λασποβροχές - υψηλές σχετικά θερμοκρασίες στα βόρεια) κι από την Τρίτη και μετά με πιο δυτικά βορειοδυτικά ρεύματα και σημαντική πτώση του υδραργύρου.
Δείχνει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη ο καιρός να παραμένει άστατος και Φθινοπωρινός.
Επειδή αυτή η εποχή είναι πολύ δύσκολη προγνωστικά και τα στοιχεία μεταβάλλονται ταχτικά, για  αυτή την κακοκαιρία και τις βροχές από την Δευτέρα και μετά θα μιλήσουμε ξανά εδώ στους ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου