Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Υδροστρόβιλος στην Αγία Ρουμέλη Χανίων το Σάββατο 26/9/2015

Υδροσίφωνας παρατηρήθηκε το Σάββατο 26/9/2015 το μεσημέρι στην Αγία Ρουμέλη Χανίων, κατά το πέρασμα ενός μετώπου το οποίο κατάφερε να αφήσει καλές βροχές στο νομό Χανίων και Ρεθύμνης.

Φωτογραφία  Christoph Becker 
Ο εξαιρετικός φωτογράφος  Christoph Becker τον οποίο κι ευχαριστούμε, κοινοποίησε χθες το μεσημέρι στην ομάδα μας στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ τις παρακάτω άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες ...





Μάλιστα στις δύο τελευταίες φωτογραφίες, θα παρατηρήσουμε ότι υπήρξε και δεύτερος μικρότερος υδροστρόβιλος!
Αυτήν την εποχή είναι σύνηθες το εντυπωσιακό, όσο κι επικίνδυνο αυτό φαινόμενο, κατά το πέρασμα ψυχρών μετώπων σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες.
Από το Ακρωτήρι Χανίων κι από τον Στέλιο Σουλιάρη, μας έρχεται η επόμενη φωτογραφία, που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της καταιγίδας εκεί!


Προβλήματα παρουσιάστηκαν την ίδια μέρα όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από την παρακάτω φωτογραφία του Χαρίτου Μπομπολάκη, στον Σέμπρωνα και γενικότερα στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Χανίων από τις δυνατές βροχοπτώσεις!


Για άλλη μια φορά δυστυχώς κινδύνεψαν τουρίστες στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων.
Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρες όμως, που μόνο τοπικά άφησαν υετό άξιο λόγου, σημειώθηκαν και στο νομό Ηρακλείου. Πιο ασθενή και πολύ τοπικά ήταν τα φαινόμενα στο νομό Λασιθίου.

Ηράκλειο (φωτογραφία Ζαχάρης Βάρδας)

Αρκαλοχώρι (φωτογραφία Παναγιώτης Τσακμόπουλος)

Μεσοχωριό (φωτογραφία Μανόλης Κοζυράκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου