Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου (Εκτίμηση καιρού Κρήτης)

Σήμερα Τρίτη 24/3/2015 ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος στην νότια Κρήτη ,ενώ κάποιες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες θα επιμείνουν στα βόρεια διαμερίσματα του νησιού!Στα ορεινότερα δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες, μικρής διάρκειας ασθενείς βροχές.Από το απόγευμα κι εδώ ,ολοένα και μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας.Από το βράδυ κι από τα δυτικά προς τ'ανατολικά κι ενώ ο ουρανός θα έχει ξαστεριάσει πρόσκαιρα ,θ' αναπτυχθούν και πάλι αραιές νεφώσεις,προμηνύοντας την αλλαγή του καιρού!
Οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν γενικά τους 18 με 20°C ,ενώ οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 και στα πελάγη 6 μποφόρ.

(φωτογραφία Γιώργος Ρίνης)
Νεφώσεις λοιπόν την Τετάρτη 25/3/2015, περιορισμένη ορατότητα λόγω της σταδιακής μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης,ενώ αμέσως από τις πρωινές ώρες στον νομό Χανίων και στα δυτικότερα τμήματα του νομού Ρεθύμνης θα σημειώνονται κάποιες τοπικές βροχές.
Οι βροχές αυτές,που κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, πολύ γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα και τοπικά θα ενταθούν, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται από τα ανατολικότερα τμήματα του νομού Χανίων έως τα δυτικότερα του νομού Λασιθίου,αλλά και σε περιοχές πλησίον σε ορεινούς όγκους των νομών.
Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλα ανοίγματα, παρ' όλα αυτά όμως θα παραμείνει άστατος κι έτσι δεν αποκλείονται κάποιες μικρής διάρκειας μπόρες στον νομό Χανίων, στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λασιθίου και στα εσωτερικά και νότια των νομών Ρεθύμνης και Ηρακλείου. Μέχρι αργά το απόγευμα και κυρίως από τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί παντού!
Να σημειώσουμε εδώ ότι οι βροχές που θα σημειωθούν θα περιέχουν μεγάλες ποσότητες σκόνης (λασποβροχές).
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και στα πελάγη 8 μποφόρ (ίσως πρόσκαιρα και σε ευπαθείς περιοχές της βόρειας Κρήτης).
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 17 με 19°C.
Την Πέμπτη 26/3/2015 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα χαλάσει εκ νέου και την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά του νησιού!
Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ημέρας θα είναι και πάλι οι νοτιάδες, η νέα, αυτή τη φορά πιο σημαντική μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες στα βόρεια του νησιού !
Δείχνει ο Μάρτης να θέλει να μας αποχαιρετήσει με το χειμερινό του πρόσωπο. Έτσι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο ,αυτή τη φορά όμως με αρκετή ψύχρα, μάλλον πιο σοβαρές βροχές και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά!
Στο site μας meteokrites.gr καθημερινά η πρόγνωση ανανεώνεται. Βάλτε το στα αγαπημένα σας κι έτσι μπορείτε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νεότερα σχετικά με την εξέλιξη του καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου