Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ,Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ (Δυο λόγια για την κακοκαιρία)


Θεώρησα αναγκαίο να πω με απλά λόγια,το τι πρόκειται να συμβεί,σύντομα και με κατανοητά λόγια προς όλο τον κόσμο ,από την Κυριακή μετά μιας και ο καιρός στο νησί μας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Καλά είναι τα χιόνια ,αλλά η ουσία είναι αλλού!
Ας τα πάρουμε με τη σειρά !Αύριο Σάββατο ο καιρός θα κάνει μια παύση όσον αφορά τα φαινόμενα πλην κάποιων περιοχών στη βορειοανατολική Κρήτη όπου θα επιμείνουν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές  ,η θερμοκρασία θ'ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας κι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κυρίως μετά το μεσημέρι  !
Η Κυριακή θα είναι ημέρα μεταβολής του καιρού! Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς,η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο ,της τάξεως ακόμα και των 10°C ,ενώ θα σημειωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες σποραδικά (με έμφαση στην νότια Κρήτη)!
Μεγάλη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα κι από τα δυτικά προς τ' ανατολικά διαμερίσματα του νησιού ,με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και με διάρκεια αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά!
Τη νύχτα προς την Τρίτη ο καιρός θα επιδεινωθεί κι άλλο με συνεχείς δυνατές βροχές ,καταιγίδες ,χιονοχάλαζα ,ενώ τα υψόμετρα χιονόπτωσης σταδιακά θα κατεβαίνουν !
Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την νύχτα προς τα ξημερώματα του Άι Γιαννιού η Κρήτη θα ντύνεται νυφούλα καθώς θα χιονίζει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα !
Δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ότι τα χιόνια την Τετάρτη θα πολιορκήσουν τις πόλεις μας κι ίσως νυφάδες δούμε και μέσα σ 'αυτές!
Αυτό όμως θα το μελετήσουμε λίγο ακόμα!
Την Πέμπτη πάλι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ,με χιονόνερα και χιόνια ,ενώ από την Παρασκευή δείχνει ότι μπορεί να έχουμε έντονες βροχοπτώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται ...Καλώ όπως και να χουν τα πράγματα όλους να είναι προσεχτικοί κοιτώντας τα μέχρι τώρα στοιχεία !
Η εξέλιξη του καιρού ,εφιστά πολύ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!
Στα ήδη κορεσμένα χώματα προσθέστε όλα τα παραπάνω !
Τίποτα άλλο δεν έχω να πω οι αρμόδιοι φορείς ας λάβουν τα κατάλληλα μέτρα κι εμείς θα είμαστε εδώ για οτιδήποτε νεότερο κι οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί ως ερασιτέχνες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου