Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ :ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες κι από τη δυτική Κρήτη!
Ήδη βέβαια σημειώνονται καταιγίδες στο νομό Χανίων ....

 ...και ανοιχτά στο Κρητικό πέλαγος !
Σταδιακά λοιπόν κι όσο θα ξημερώνει τα φαινόμενα θα αποκτούν ολοένα πιο έντονο χαρακτήρα στο νομό Χανίων και θα έχουν ανατολικότερη επέκταση! Έτσι μέχρι το μεσημέρι θα σημειώνονται έντονες βροχές,καταιγίδες και χιονοχάλαζα (πιθανότατα απ' αυτά να ασπρίσουν ακόμα και πεδινές περιοχές) σε πολλά, κυρίως  βόρεια και δυτικά τμήματα του νησιού!!!
Θα θέλαμε από εδώ ,από τους meteo-Κρήτες να προειδοποιήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από αυτήν την κατάσταση ,μιας και ήδη οι βροχές των τελευταίων ημερών του 2014 έχουν επιβαρύνει αρκετά την κατάσταση !!! Θυελλώδεις βοριάδες των 8-9 ακόμα και 10 μποφόρ για λίγο, σταδιακά θα επικρατήσουν παντού,πλην κάποιων νότιων νοτιοανατολικών τμημάτων όπου θα πνέουν δυτική νοτιοδυτική αρχικά 8-9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση !
Η θερμοκρασία σε  πτώση δεν θα ξεπερνά γενικά τους 10-11°C ! Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ΔΥΤΙΚΑ: 600m KΕΝΤΡΙΚΑ :750-800μ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 900μ (μετά το μεσημέρι)!
Εφιστώ ξανά την προσοχή για τυχόν πλημμύρες -υπερχειλίσεις χειμάρρων - κατολισθήσεις και καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους!!!
Προς Θεού μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στις θάλασσες !!!
Αν και υπάρχει εκτίμηση από την ομάδα μας (η οποία ισχίει) θεωρήσαμε σωστό να προειδοποιήσουμε με νέο έκτακτο μιας και η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου