Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ : EΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ στους meteo-Κρήτες σας αναγγείλαμε ότι χρειάζεται να κάνετε υπομονή μέχρι την Κυριακή 7 του Δεκέμβρη όλοι εσείς που καθημερινά ρωτάτε,μέχρι πότε θα συνεχιστεί η ανομβρία που μαστίζει κυρίως την ανατολική Κρήτη ! Μάλιστα σας είχαμε προϊδεάσει για πολύ έντονα φαινόμενα!
Ήρθε λοιπόν η ώρα και η Κρήτη να δεχθεί αξιόλογες βροχές! Βροχές που θα είναι γενικευμένες,θα έχουν μεγάλες εντάσεις ενώ σε τοπικό επίπεδο θα δημιουργήσουν και προβλήματα!


Ταπεινά λοιπόν κι εμείς ως ομάδα θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον απλό κόσμο! Φυσικά δε θέλουμε να τρομάξουμε κανένα ,απλά η πρόληψη και η ψυχραιμία είναι απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι ώστε να αποσοβηθούν μεγαλύτερα προβλήματα!!
Από τις επόμενες λοιπόν ώρες κι από την δυτική Κρήτη θ'αρχίσει η επιδείνωση του καιρού,με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν ανατολικότερη επέκταση!
Μεγάλη προσοχή από τις πρωινές ώρες περίπου 8-9 πμ έως και αργά το απόγευμα σε όλη την Κρήτη ! Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στα κεντρονότια του νησιού ,όμως δεν θα υπάρξουν διακρίσεις όσον αφορά τις εντάσεις! Αστραπόβροντα - τοπικές χαλαζοπτώσεις και θύελλες κυρίως κατά την διάρκεια των φαινομένων θεωρούνται βέβαιες!!!!
Από το απόγευμα λοιπόν και κυρίως μέσα στην νύχτα της Δευτέρας προς τα ξημερώματα της Τρίτης θα υπάρξει σχετική βελτίωση και περιορισμός των βροχών κυρίως σε νότια κι ανατολικά διαμερίσματα ! Το ξανατονίζουμε μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ  από το πρωί της Δευτέρας έως και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας ( α)σε εσωτερικά και νότια διαμερίσματα θα έχουμε μεγάλες ποσότητες νερού ενώ β) όλοι ξέρουμε πως οι πόλεις μας πάσχουν υποδομής για ν' αντέξουν ένα ακραίο φαινόμενο )!!!!
Οι άνεμοι από νότιες γενιά διευθύνσεις που πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι θα αγγίξουν ακόμα και τα 7-8 μποφόρ,πολύ τοπικά και κανένα 9αρι δεν αποκλείεται με γρήγορη όμως εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά!
Η θερμοκρασία  σε πτώση ,δεν θα ξεπερνά τους 18-19°C !
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως και μετά όμως ψηλά στα βουνά μας σε Ψηλορείτη και Λευκά όρη (2000μ μ.ο).!
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και την Τρίτη στα βόρεια κι ανατολικά διαμερίσματα με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα της ίδιας ημέρας ! Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς- βορειοδυτικούς 4-5 και στα πελάγη 6 μποφόρ ,ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση με αποτέλεσμα να χουμε και κάποια χιονάκια ακόμα κι από τα 1800-1900μ!
Όποιος νομίζει πως με τις βροχές και τα έντονα φαινόμενα τελειώσαμε έχουμε να πούμε εδώ από τους meteokrites.blogspot.gr ότι από την Τετάρτη έρχονται νέες βροχές που μάλιστα την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι πολύ πολύ έντονες και γενικευμένες !!!!!
Το κύμα κακοκαιρίας που μας πλησιάζει τώρα ίσως είναι το παιδί που περιμένει την πέμπτη να περάσει και η μητέρα του! Θα τα ξαναπούμε όμως πιο αναλυτικά ,παρακολουθώντας και μελετώντας όλα τα στοιχεία που παίρνουμε και θα σας ενημερώσουμε με νέο ΕΚΤΑΚΤΟ την Τετάρτη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου