Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΙΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Σήμερα Τρίτη λοιπόν,ο Νοέμβρης ,μετά την εισαγωγή των προηγούμενων ψυχρών ημερών και των τοπικών βροχών ασθενών και μικρής διάρκειας κατά κύριο λόγο στα βόρεια τμήματα του νησιού, είπε να κορυφώσει την χειμερινή δράση του,προσθέτοντας λίγο κρύο ακόμα,πιο γενικευμένα και πιο έντονα φαινόμενα χιόνια  στα ορεινά αλλά και ενισχυμένους παγερούς βοριάδες οι οποίοι θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις ,σε στεριά και θάλασσα!

Αυτή την εικόνα θ'αντικρίσουμε προς τα βουνά μας !
   
Σύμφωνα με τη δορυφορική που πήραμε πριν από λίγη ώρα θα παρατηρήσουμε το ασθενές ψυχρό μέτωπο (επιφανειακή τραφ) το οποίο ήδη διασχίζει το Αιγαίο και κατευθύνεται προς την περιοχή μας! Μαζί με τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά ,αυτό το σύστημα μεταφέρει και ψυχρότερες αέριες μάζες! Άρα νέα πτώση της θερμοκρασίας σήμερα,η όποια σε γενικές γραμμές στα πεδινά δεν θα ξεπερνάει τους 14°C !
Αναλυτικότερα λοιπόν ,αμέσως από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση !

Να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα φαινόμενα θα σημειωθούν μέχρι αργά το μεσημέρι. Από εκεί και μετά αναμένεται  σταδιακή εξασθένηση και περιορισμός αυτών !Παρ' ότι πιστεύουμε ότι παντού κάτι θα κάνει έστω και μια μικρής διάρκειας μπόρα ,να ξεκαθαρίσουμε ότι τα νότια - νοτιοανατολικά διαμερίσματα της Κρήτης θα έχουν σχετικά καλύτερες καιρικές συνθήκες ! Η κακοκαιρία θα επηρεάσει περισσότερο όσον αφορά τις βροχές,τα βόρεια -βορειοδυτικά του νησιού !
Να περάσουμε τώρα στις χιονοπτώσεις ,οι οποίες θα εντοπίζονται από τα υψόμετρα που αναγράφονται στον παραπάνω χάρτη! Δύο παρατηρήσεις εδώ ...Η πρώτη είναι ότι πιθανόν να έχουμε πρόσκαιρα εκπλήξεις ακόμα και λίγο χαμηλότερα ,λόγω της δυναμικής του καιρού μέχρι το μεσημέρι ...Η δεύτερη είναι ότι η κάπως πιο αξιόλογη χιονόστρωση  θα ξεκινά από τα 1600μ περίπου.
Όσο θα βαδίζουμε προς την νύχτα της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης ,ο καιρός θα έχει την τάση να βελτιώνεται περαιτέρω.
 Έτσι το πολύ μέχρι τις προμεσημβρηνές ώρες της Τετάρτης να επιμείνουν κάποιες μεμονωμένες βροχούλες ή ψιχάλες ! Από εκεί και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί κυρίως ως προς τα φαινόμενα.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρ' ότι ο καιρός θερμοκρασιακά θα γλυκαίνει πολύ πιθανόν ένα νέο σύστημα από τα δυτικά να μας δώσει κάποιες τοπικές βροχές .
Λόγω του ότι υπάρχει μια σχετικά δύσκολη προγνωσημότητα ,θα σας ενημερώσουμε με νέα εκτίμηση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου