Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (meteo-Κρήτες)

Από τις επόμενες ώρες, περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί μας!

 Αιτία το βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο το οποίο θα κινηθεί σχετικά γρήγορα νοτιοανατολικά !
Πιο αναλυτικά λοιπόν ,ο καιρός και τις επόμενες ώρες, θα παραμείνει άστατος με κατά τόπους βροχές ή ακόμα και καταιγίδες στα πολύ δυτικά και ανατολικά διαμερίσματα !Πολύ γρήγορα θα γίνουν ορατές προς το Κρητικό πέλαγος οι πρώτες αστραπές!!!
Τα βόρεια παράλια λοιπόν μέσα στη νύχτα της Παρασκευής κρίνουμε ότι είναι υποψήφια για έντονες βροχές τοπικά με την συνοδεία αστραπόβροντων !!!
Δείξτε την απαραίτητη προσοχή, χωρίς αυτό φυσικά να σας τρομάζει!
Τα κατά τόπους έντονα φαινόμενα ,οι βροχές και οι διάσπαρτες καταιγίδες ,θα επιμείνουν μέχρι τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και μάλιστα θα έχουν την τάση να γενικεύονται σε βόρεια κι εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού !
Μετά το μεσημέρι ,από τα δυτικά προς τ'ανατολικά ο καιρός θα παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση ως προς τα φαινόμενα καθώς θα εξασθενούν και θα αποκτούν ολοένα πιο τοπικό χαρακτήρα!
Η Κυριακή αν και συννεφιασμένη ,δεν θα μας δώσει βροχές !
Οι άνεμοι τώρα που πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ,σταδιακά μέχρι το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση !
Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνάει τους 18-20°C στα πεδινά ! Στα νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου