Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Βροχές και καταιγίδες Κυριακή-Δευτέρα, στα εσωτερικά κι ανατολικά του νησιού)

Οι συνθήκες αστάθειας που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες κυρίως τα εσωτερικά και ορεινά τμήματα του νησιού μας,θα συνεχιστούν και το επόμενο τριήμερο!
Μάλιστα ,σήμερα Κυριακή αλλά και την Δευτέρα,θα έχουν την τάση να επεκταθούν ακόμα και σε πεδινά-παραθαλάσσια διαμερίσματα!

(φωτογραφία Γιάννης Γιαλεσάκης)
Λόγω της δυναμικής που υπάρχει στην ατμόσφαιρα ,θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε για τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα τοπικά. κυρίως σε εσωτερικές κι ανατολικές περιοχές του νησιού ! Πιθανές χαλαζοπτώσεις ,σίφωνες και γενικότερα δυνατές μπόρες απότομης έναρξης και λήξης (όμβροι), που όπου σημειωθούν θα πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή!

Πιο αναλυτικά για σήμερα Κυριακή προβλέπετε αρχικά καλός καιρός ,με λίγες νεφώσεις! Από τις προμεσημβρινές κιόλας ώρες οι νεφώσεις από τα εσωτερικά διαμερίσματα θα πυκνώνουν και θα δίνουν διάσπαρτες μπόρες!
Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα ,ο καιρός θα παρουσιάζει επιδείνωση κι έτσι από τα ανατολικότερα εσωτερικά και βόρεια τμήματα του νομού Χανίων (Αποκόρωνας) έως και τα εσωτερικά του νομού Λασιθίου,οι βροχές ολοένα θα γενικεύονται και θα εντείνονται! Σοβαρή υποψηφιότητα για βροχή ή ακόμα και καταιγίδα ,δίνουν περιοχές βόρειες παραθαλάσσιες ,από το νομό Ηρακλείου κι ανατολικότερα!Ποσοστό άνω του 60% δίνω στην πόλη του Ηρακλείου για βροχή ή ακόμα και καταιγίδα ,ενώ για τον Άγιο Νικόλαο μπορούμε να μιλήσουμε σχεδόν με βεβαιότητα! Μάλλον εκτός βροχών θα μείνουν Χανιά και Ρέθυμνο και λέω μάλλον γιατί η εποχή  είναι πολύ δύσκολη για να μπορέσει κανείς να είναι απόλυτος!
Από αργά το απόγευμα και σ'αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα σταδιακά θα περιορίζονται και σιγά σιγά θα σταματήσουν ! Θα παραμείνουν όμως κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια κι ορεινά διαμερίσματα της Κρήτης!
Στα βόρεια κυρίως παραλιακά διαμερίσματα μέσα στη νύχτα και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας ,πολύ πιθανόν να σημειωθούν βροχές, ή να δούμε και κάποιες αστραπούλες προς το Κρητικό !Δεν θα μου έκανε έκπληξη να βιώσουμε και κάποια σύντομη καταιγίδα,πολύ τοπικά όμως!
Οι άνεμοι από δυτικές ελαφρώς νοτιοδυτικές διευθύνσεις στην νότια Κρήτη και στο Λιβυκό 5-6 μποφόρ ,δυτικοί βορειοδυτικοί στα υπόλοιπα έως 4-5 και στο Κρητικό 5-6 μποφόρ!Ασθενείς ,από διάφορες γενικά διευθύνσεις ,θα πνέουν οι άνεμοι στον κόλπο του Μεραμπέλλου!
Η θερμοκρασία στα πεδινά-παραθαλάσσια ,δεν θα ξεπερνάει γενικά τους 28-29°C το μεσημέρι ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει περισσότερη ψύχρα παντού!


Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Δευτέρα ενώ δείχνει από την Τρίτη η αστάθεια να περιορίζεται !
Αναλυτικότερα όμως για την επόμενη εβδομάδα όπως και γιατην τάση του καιρού ,θα τα πούμε με νεότερη εκτίμηση!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου