Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (17/9/2014)

Μια ημέρα πλούσιου καιρικού ενδιαφέροντος ήταν η Τετάρτη 17/9/2014 για το νησί της Κρήτης!
Άλλη μια ημέρα όπου έντονες συνθήκες αστάθειας κυριάρχησαν στο νησί !
Υδροστρόβιλοι το πρωί στο Κρητικό πέλαγος (βορειοανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου),πλημμύρες το μεσημέρι στην πόλη της Ιεράπετρας και γενικότερα βροχές σε εσωτερικά κυρίως διαμερίσματα του νησιού!

 (Ιεράπετρα 17/92014 φωτογραφία Νίκος Μπαλοθιάρης)

Η αστάθεια ήταν εντονότερη στην ανατολική και νότια Κρήτη,οι βροχές όμως πολύ τοπικές!
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά ! 
Από τις 07:05 έως τις 07:55 εθεάθησαν συνολικά 5 υδροστρόβιλοι πάνω από τις Διονυσάδες νήσους όπως μας αναφέρει ο φίλος Ανδρέας Λουκάκης ,ο οποίος και φωτογράφισε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο !










(Φωτογραφίες Ανδρέας Λουκάκης)

Ας πάμε τώρα στην Ιεράπετρα όπου 20 λεπτά πολύ δυνατής βροχής, με μέγιστη ραγδαιότητα 170mm/hr μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια ,προκάλεσαν κατολισθήσεις και ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια της περιοχής !
Χαρακτηριστικότατο το βίντεο που μας στέλνει ο Νίκος Μπαλοθιάρης από το κέντρο της πόλης!

Από τις 12:00 το μεσημέρι περίπου ξεκίνησε η βροχή στην περιοχή ,έως και τις 15:10 περίπου έπεσαν 39mm! H μεγαλύτερη ένταση πάντως διήρκεσε από τις 14:45 περίπου έως τις 15:10!!!





Πριν κλείσουμε αυτό το άρθρο,ας ρίξουμε μια ματιά και στην υπόλοιπη Κρήτη μέσα από τον φακό συνεργατών της ομάδας μας ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ στο facebook !
Από τα Χανιά, η Ειρήνη Καλα'ι'τζάκη μας στέλνει την παρακάτω φωτογραφία,με θέα προς τα Λευκά όρη!

Βροχές είχαμε και στα εσωτερικά τμήματα του νομού Ηρακλείου !Ακολουθούν δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το μεσημέρι ,από την πόλη του Ηρακλείου,με θέα προς τα νότια-νοτιοδυτικά...

(Φωτογραφία Ζαχάρης Βάρδας)

(Φωτογραφία Μάνος Μπακούσης)
Τέλος από τον Άγιο Νικόλαο ,η Ζωή Βρανίκου ,μας στέλνει της παρακάτω πανέμορφες φωτογραφίες (τραβήχτηκαν νωρίς το πρωί)!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου