Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΗ

Ο Αύγουστος ,αν και εξ' ολοκλήρου μήνας του Καλοκαιριού,πολλές φορές παραχωρεί κάποιες μέρες στο Φθινόπωρο !
Μια απ'αυτές θα είναι και η Δευτέρα 18/8/2014 !

Κύρια χαρακτηριστικά λοιπόν του καιρού τη Δευτέρα ,θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι θα αγγίζουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ ,οι συννεφιές οι οποίες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά τμήματα του νησιού κατά τόπους θα πυκνώνουν και θα δώσουν τοπικές ψιχάλες ή όμβρους (δεν αποκλείεται πολύ πολύ τοπικά να έχουμε και την εκδήλωση κάποιας μεμονωμένης καταιγίδας) και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ορεινά και ημιορεινά διαμερίσματα του νησιού !


Στους παραπάνω χάρτες θα παρατηρήσουμε τον συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων της ανατολικής Μεσογείου με της υψηλές πιέσεις δυτικά της χώρας μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ! Συνδυασμός ο οποίος θα ενισχύσει το βόρειο ρεύμα στην περιοχή μας και στο Αιγαίο γενικότερα ,το οποίο με τη σειρά του θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοδυτική Ευρώπη εκτοπίζοντας περισσότερο τη ζέστη που μας <<ταλαιπώρησε>>  τις τελευταίες ημέρες!

Αφού τονίσουμε ξανά ότι τα όποια φαινόμενα θα είναι τοπικά (λόγω εποχής στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί στο χάρτη τα σύμβολα βροχών ή καταιγίδων,είναι τα πιθανότερα για την εκδήλωση αυτών) ,ας πάμε να δούμε αναλυτικά την εκτίμησή μας!


Από το μεσημέρι και λίγο νωρίτερα κι από τα πεδινά προς τα ορεινά, ο καιρός θα παρουσιάσει τάσης βελτίωσης,ενώ οι άνεμοι στα δυτικά θα εξασθενήσουν λίγο από το απόγευμα!

Μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ! Δείξτε μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ και να τηρείτε πάντα τα μέτρα πυρασφάλειας!
Τέλος από την Τρίτη (5-6 μποφόρ και για λίγο στα ανατολικά 7 μποφόρ) και κυρίως την Τετάρτη (4-5 και τοπικά 6 μποφόρ) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κάπως κι η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει ! Παρ' όλα αυτά κάποιες νεφώσεις αναμένουμε την Τρίτη σε βορειοανατολικά κι ορεινότερα διαμερίσματα που μάλλον δεν θα καταφέρουν να δώσουν κάτι !
Το Καλοκαίρι επιστρέφει εξ' ολοκλήρου απ'την Τετάρτη και μετά !Ένα νέο κύμα ζέστης θα μας απασχολήσει,για το οποίο θα σας ενημερώσουμε με νέα εκτίμηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου