Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (εκτίμηση καιρού Κρήτης)

Οι δροσερές ημέρες θα συνεχιστούν στο νησί μας!
Μάλιστα από αύριο Παρασκευή ενισχύονται σημαντικά οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία,καθώς θα μεταφέρουν ψυχρότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας!!! Γενικά το επόμενο διήμερο (Παρασκευή- Σάββατο) τα 6-7 και κατά τόπους 8 μποφόρ θα αγγίξουν οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νησιού ,τα 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ  από τον κόλπο του Μεραμπέλου και ανατολικότερα,καθώς και σε περιοχές της νότιας Κρήτης,όπου εκεί δεν αποκλείεται σε ευπαθείς περιοχές ν'αγγίξουν ακόμα και τα 10 μποφόρ!!

   Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή στη θάλασσα και στην στεριά !
Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος :

1) Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά

2) Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

3) Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

4) Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.

5) Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

6) Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί κανόνες,που όλοι θα πρέπει να τηρούμε όλο το Καλοκαίρι ,κυρίως όμως αυτές τις κρίσιμες ημέρες!!

 Από το Σάββατο το απόγευμα οι άνεμοι σταδιακά εξασθενούν με αποτέλεσμα την Κυριακή να μην ξεπερνούν σε γενικές γραμμές τα 5-6 μποφόρ,ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο!

                                              Παρασκευή 4/7/2014
Ηλιοφάνεια, με πολύ λίγα ορογραφικά συννεφάκια
Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ! Στα ανατολικά τμήματα και σε νότιες ευπαθείς περιοχές ακόμα και 9 μποφόρ δεν αποκλείονται !
Η θερμοκρασία σε πτώση ,δεν θα ξεπερνά στα βόρεια τους 27-28°C και τους 30-31°C στα νότια! Σε εσωτερικά βέβαια κι ορεινά διαμερίσματα σε γενικές γραμμές η μέγιστη θα κυμαίνεται από 22 έως 26°C !

                                               Σάββατο 5/7/2014
Ήλιος με κατά τόπους πιο πυκνές νεφώσεις στα βόρεια του νησιού,όπου η πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες ή όμβρους εκεί είναι μικρή ,αλλά υπαρκτή!
Οι άνεμοι τα ξημερώματα του Σαββάτου θα ενισχυθούν πρόσκαιρα λίγο ακόμα!
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ,περίπου στα όρια της Παρασκευής,η αίσθηση της ψύχρας όμως θα είναι μεγαλύτερη!

                                                Κυριακή 6/7/2014
Τέλος καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή! Ηλιοφάνεια εξασθένηση των ανέμων (5-6 μποφόρ τοπικά 7 το πρωί στα ανατολικά),ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα εσωτερικά και νότια διαμερίσματα !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου