Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο καιρός, παρ' ότι βαδίζουμε προς το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη ,δεν λέει να ομαλοποιηθεί ! Σχετικά σπάνιο, όχι όμως πρωτοφανές .
Μετά την διαταραχή που μας επηρέασε την αρχή της εβδομάδας με τους θυελλώδεις νοτιάδες ,τις λασποβροχές και τις καταιγίδες τα ξημερώματα της Πέμπτης ,ο συνδυασμός σχετικά χαμηλών πιέσεων στην περιοχή μας, με τις υψηλές πιέσεις τις κεντρικής Ευρώπης ,θα δημιουργήσει συνθήκες γενικευμένης αστάθειας στην Κρήτη!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί αναλυτικά , μέρα με τη μέρα,ξεκινώντας από σήμερα Κυριακή, όπου θα επικρατήσουν καλές γενικά καιρικές συνθήκες στο νησί και μόνο κατά τις θερμές ώρες τις ημέρας (μεσημέρι-απόγευμα) θα συννεφιάσει τοπικά στα εσωτερικά και νότια τμήματα του νομού Ηρακλείου-Ρεθύμνου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα! Κάπως περισσότερο νερό ,εκείνες τις ώρες δείχνει να πέφτει στα εσωτερικά κυρίως του νομού Χανίων!

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα θα κυμαίνεται ο υδράργυρος.

Την Δευτέρα τώρα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ,με βροχές και καταιγίδες που αρχικά θα σημειώνονται τοπικά σε βόρεια-βορειοδυτικά παραθαλάσσια τμήματα !Κατά τη διάρκεια της ημέρας και όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημεριανές ώρες,τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να γενικεύονται και να προτιμούν περισσότερο εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού! Όσο πιο μακρυά από τη θάλασσα ,τόσο πιο έντονα δηλαδή,ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι πιο περιορισμένης έκτασης και έντασης και τα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό θα είναι μεγαλύτερα ! 

Κατά τ'άλλα θα έχουμε περαιτέρω εξασθένηση των ανεμών και μικρή πτώση της θερμοκρασίας !

Η πιο βροχερή ημέρα που ίσως εκδηλωθούν ακόμα και έντονα φαινόμενα κατά τόπους ,θα είναι η Τρίτη! Ας δείξουμε την απαραίτητη προσοχή απ' άκρη σ' άκρη του νησιού !

Δε θα λείψουν βέβαια και τα ανοίγματα στον καιρό λόγω της εποχής κυρίως τις προμεσημβρινές ώρες και αργά το βράδυ (αυτό ισχύει για όλες τις μέρες)!
Εξασθενημένοι γενικά οι άνεμοι,ενώ η θερμοκρασία σε νέα πτώση κυρίως σε νότια κι εσωτερικά διαμερίσματα !

Κλείνοντας να πούμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ,πιο περιορισμένη θα είναι η αστάθεια την Τετάρτη,ενώ από την Πέμπτη δείχνει ο καιρός να βελτιώνεται και η θερμοκρασία να ανεβαίνει!
Έχουμε ξανά πει ότι το Καλοκαίρι ναι μεν θα έρθει ...αλλά αυτό θα γίνει μετ' εμποδίων μιας και η Άνοιξη του 2014 είναι αρκετά πεισματάρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου