Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ξεκινώντας με την ευχή οι Άγιες τούτες μέρες να μας βρουν όλους με υγεία κι όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα,πάμε να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την εξέλιξη του καιρού από αύριο Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα,που δείχνει να έχει απ'όλα το καιρικό μενού !
Βροχές , κρύο για την εποχή,ήλιο με σύννεφα και αστάθεια σε εσωτερικά διαμερίσματα, μέχρι λιακάδες και σχετική ζεστούλα!

                                       13/4/2014 Κυριακή των Βαΐων
Για την Κυριακή λοιπόν προβλέπεται ήλιος με κατά τόπους  πυκνότερες νεφώσεις,από το μεσημέρι και μετά !Καλύτερος ο καιρός στα ανατολικά διαμερίσματα!
Οι άνεμοι από ανατολικές νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις 2-3 και τοπικά μέχρι 4 μποφόρ!
Η μέγιστη θερμοκρασία στους 22-23°C στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη στα νότια!



                                         14/4/2014 Μεγάλη Δευτέρα
Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα καθώς προβλέπονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στο νησί! Αμέσως από τις νυχτερινές ώρες κι όσο θα βαδίζουμε προς το πρωί, θα υπάρξει μια τάση γενίκευσης των φαινομένων! Από νωρίς το μεσημέρι και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα ευνοηθούν περισσότερο εσωτερικά και νότια διαμερίσματα λόγω των αυξημένων συνθηκών αστάθειας! Μέχρι το βράδυ παντού ο καιρός θα έχει βελτιωθεί !
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε δύο πράγματα . Αυτή την εποχή η προγνωσιμότητα  είναι αρκετά δύσκολη κι ενώ σε κάποιες περιοχές ίσως παρατηρηθούν ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα,σε κάποιες άλλες μπορεί να σημειωθεί απλά μια Ανοιξιάτικου τύπου βροχή (πιο ασθενή) όπως και να 'χει όταν υπάρχει η υποψία πάντα συστήνεται από εμάς η απαραίτητη προσοχή!
Οι άνεμοι από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις  έως 4-5 μποφόρ!
Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνά τους 19-20°C !

                                          15/4/2014 Μεγάλη Τρίτη
Παρ' ότι ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι βελτιωμένος την Τρίτη, θα υπάρχουν δύο παραφωνίες! Η ψύχρα και η αυξημένη πιθανότητα βροχών κατά τις θερμές ώρες τις ημέρας κυρίως στα εσωτερικά και ορεινά τμήματα του νησιού !
Τα όποια φαινόμενα θα είναι παροδικά ,ενώ η πιθανότητα να φτάσουν μέχρι και τα βόρεια παραλιακά διαμερίσματα είναι μικρή !
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ,ενώ στα νότια τμήματα θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα!
Η μέγιστες θερμοκρασίες στους 18-19°C

                                         16/4/2014 Μεγάλη Τετάρτη
Αρκετά σύννεφα αναμένονται στον Κρητικό ουρανό την Τετάρτη !
Ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων στα 6-7 ίσως και 8 μποφόρ πρόσκαιρα !
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή!

                                           17/4/2014 Μεγάλη Πέμπτη
Δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ,επιδείνωση του καιρού την Μ.Πέμπτη, με κάποιες βροχές κυρίως σε ανατολικά βόρεια κι εσωτερικά διαμερίσματα!
Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς,η θερμοκρασία σε πτώση,κυρίως από το μεσημέρι και μετά!

                                           18/4/2014 Μεγάλη Παρασκευή
Κρύο για την εποχή, πυκνές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και ισχυρούς βοριάδες , θα έχουμε την Μ.Παρασκευή! (Από το απόγευμα της Μ.Πέμπτης και κατά την διάρκεια της Μ.Παρασκευής εάν όλα πάνε καλά με τον υετό, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 1800μ μ.ο. και πάνω )

                                            19/4/2014 Μεγάλο Σάββατο
Με καλό καιρό θα κάνουμε Ανάσταση,περιορισμένη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα εσωτερικά και νότια διαμερίσματα της Κρήτης και άνοδο της θερμοκρασίας ! Παρ'όλα αυτά ντυθείτε καλά μιας και τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει ψύχρα!

                                             20/4/2014 Κυριακή του Πάσχα
Τέλος καμία ένδειξη για κάποια παραφωνία στον καιρό ,δεν υπάρχει για την ημέρα του Πάσχα ! Αντίθετα η θερμοκρασία θ'ανέβει κι άλλο, ενώ θα έχουμε έναν ολόλαμπρό συμβολικό ήλιο !



Να αναφέρουμε και πάλι ότι τα στοιχεία ,καθημερινά αυτή την εποχή μεταβάλλονται .Κάναμε απλά μια προσπάθεια προσέγγισης πέραν του τριημέρου ! Για τυχόν αλλαγές σχετικά με την εξέλιξη θα ενημερωθείτε από το meteokrhtes.blogspot.gr ,από την καιρική μας ομάδα και την σελίδα μας στο Facebook !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου