Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ)

Καλό μήνα σε όλους ! Αυτή την ώρα έχουμε βαρύ συννεφιασμένο ουρανό με τοπικές ασθενείς κατά κανόνα βροχές στα πιο βορειοδυτικά τμήματα του νησιού !
Το μόνο πού πρόκειται να συμβεί έως αργά τη νύχτα είναι αυτές οι βροχές να έχουν μια ανατολικότερη κίνηση και να επηρεάσουν  όλα τα βόρεια  τμήματα .Στα νότια μόνο πυκνές συννεφιές!
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 11 έως 14°C ,η αίσθηση του κρύου όμως λόγω της αυξημένης υγρασίας και των ψυχρών βορειοανατολικών ανέμων θα είναι χαμηλότερη!
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ,με τάση ενίσχυσης στα δυτικότερα - βορειοδυτικότερα τμήματα και στροφή εκεί σε πιο ανατολικούς - νοτιοανατολικούς !
Όσο θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα ,σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά με βροχές που θα έχουν και ένταση και διάρκεια ! Φαίνεται αυτή τη φορά τα φαινόμενα να είναι γενικευμένα και να βραχεί αξιόλογα απ' άκρη σ άκρη το νησί !
Περιοχές προσήνεμες το ανατολικό ρεύμα θα δεχτούν μεγαλύτερα ύψη βροχής!
Θα χαρακτήριζα την Κυριακή 2/2/2014 ως την πιο βροχερή μέρα της σεζόν μέχρι σήμερα αφού μόνο από τις βραδινές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν!!
Επειδή είναι νωπές στη μνήμη μας οι εικόνες που άφησε η κακοκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου του 2013 καλό θα είναι να ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ !!! Αυτό χωρίς να θέλω να τρομάξω κανένα !Όταν λέμε προσοχή έχουμε βάσιμες υποψίες για έντονα φαινόμενα, που κυρίως αν εκδηλωθούν σε αστικά κέντρα ή πλησίον αυτών μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα!
Πολύ πιθανή καμιά κουφοβροντή από εδώ κι από εκεί ,ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από τα 1000 -1100 μ μ.ο. μέχρι το ξημέρωμα ,1200-1350 μ μ.ο. κατά την διάρκεια της ημέρας!
Κάτι ακόμα που ήθελα να τονίσω είναι η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα ,κυρίως στα ανώτερα στρώματα ,με αποτέλεσμα οι βροχές στα πεδινά ,αλλά και τα χιόνια στα ορεινά να περιέχουν ποσά αυτής !
Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις (ελαφρώς νοτιοανατολικοί) 5-6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7-8 μποφόρ !
Ενώ η θερμοκρασία στα πεδινά δεν θα ξεπερνά τους 13-14°C !     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου