Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ;

Ο Δεκέμβρης του 2013 κάλυψε πολλά υετικά κενά του σχετικά άνομβρου Φθινοπώρου, στο νησί της Κρήτης .Παρ 'όλα αυτά λόγω της έλλειψης δυναμικών αιτίων ,τα οποία θα στεκόταν ικανά να γενικεύσουν τα φαινόμενα και της απουσίας νοτιοδυτικών ρευμάτων...Άφησε εκτός, νότια-νοτιοδυτικά διαμερίσματα δυστυχώς !
Ο Γενάρης έκανε φιλότιμες προσπάθειες γι αυτές τις περιοχές ,όμως ήταν ένας κακός μήνας σε παραγωγηκότητα παντού ...και τα βουνά πλην του τελευταίου πενθημέρου που κάτι έκανε πάνω από τα 1600-1700 μ μ.ο. ,είχαν απαράδεχτη εικόνα όσον αφορά τα χιόνια.
Μπροστά μας είναι ο Φλεβάρης !! Ο σημαντικότερος μήνας από πολλές απόψεις !!
Γι αυτούς που αγαπούν τα χιόνια, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και γενικότερα τον Χειμώνα ,για την γεωργία-κτηνοτροφία του νησιού και γενικότερα για την υγιή λειτουργία της ίδιας της φύσης ... καθώς συνήθως είναι για εμάς τους νότιους ο άρχων αυτού!!
Στην καιρική ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ η εκτιμήσεις -προγνώσεις καιρού ,αφορούν πάντα 3 - 5 ημέρες κι αυτό είναι το λογικό! Όμως όποιος μας παρακολουθεί είτε από εδώ , αλλά κυρίως στο facebook θα είδε ότι προειδοποιούσαμε για την καιρική εξέλιξη του Δεκεμβρίου κι επαληθευτήκαμε ! Είπαμε ακόμα ότι τα επεισόδια με τους νοτιάδες ,τις σκόνες δεν θα κρατήσουν για πολύ ,όταν άλλοι αγχώθηκαν μήπως ζήσουμε μία παρόμοια δραματική σεζόν με την περασμένη κι απ'ότι φαίνεται και σ' αυτό θα επαληθευτούμε !
Έτσι λοιπόν και τώρα οφείλουμε να ενημερώσουμε σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στα καιρικά μοντέλα σαν τάση ,σύμφωνα με την εμπειρία ,την <<γνώση>> και τη διαίσθηση που διαθέτουμε για το τι μπορεί να συναντήσουμε καιρικά τον Φλεβάρη!
Ένας μήνας λοιπόν βγαλμένος από το παρελθόν θα είναι ο Φλεβάρης του 2014 !
Κύρια χαρακτηριστικά του τα πολλά νερά παντού το κρύο και τα χιόνια κυρίως σε ορεινές περιοχές που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη !!
Η ώρα να αποζημιωθεί η Κρήτη έφτασε !!!
Θα έχουμε πεδινό χιόνι ; Πολύ πιθανόν μία ή δύο φορές! Δεν είναι όμως αυτό το κύριο που μας απασχολεί (υπάρχει κι ο Μάρτης γι αυτό)ούτε μάντες είμαστε έτσι ώστε να πούμε πότε ,πόσο και πού ...Ούτε καμία καινούρια μέθοδο πρόγνωσης εφήυραμε .Μας ενδιαφέρει στο τέλος του μήνα να έχει συμβεί αυτό που αναγράφεται στον τίτλο του άρθρου έτσι ώστε να έχουμε το 2 στα 2 για φέτος ,αλλά πρωτίστως να καλυφθούν τα υετικά κενά και οι φιλοδοξίες των καιρόφιλων !
Φυσικά αν επαληθευτούμε δεν θα διεκδικήσουμε εύσημα, μιας και δεν θα είναι έκπληξη να συμβεί κάτι τέτοιο !

                               (φωτογραφία από Ανδρέα Λουκάκη)

Προετοιμαστείτε λοιπόν όπως εσείς ξέρετε ...πάντα να προσέχετε, να δίνετε την σημασία που χρειάζεται στα καιρικά φαινόμενα και να μην τα υποτιμάτε!
Να μας παρακολουθείτε για να μαθαίνεται πρώτοι και με λεπτομέρειες τα καιρικά νέα του νησιού,αλλά και καθετί που περνάει ,στα αρχεία του blog!
Καλό παραγωγικό κι εντυπωσιακό υπόλοιπο Χειμώνα σε όλους!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου