Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ ...ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ)

Καλημέρα σε όλους ! Πολλά θ'ακούσετε ή έχετε ακούσει αυτές τις μέρες για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού ! Σίγουρα στις τηλεοράσεις ,θα δείτε και θ ακούσετε για μεγάλη κακοκαιρία!
Δεν αμφιβάλω ότι η κακοκαιρία θα είναι σοβαρή για την Ελλάδα,όμως κρατάω μικρό καλάθι για την Κρήτη όσον αφορά τις βροχές,τουλάχιστον σε πρώτη φάση...
Σήμερα Πέμπτη λοιπόν, καλή ημέρα με λίγες τοπικές νεφώσεις ασθενείς μέχρι μέτριους δυτικούς ανέμους και καλές θερμοκρασίες για την εποχή στα όρια των 18-19 βαθμών! 
Για να γίνω περισσότερο αναλυτικός μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι,μην περιμένετε τίποτα ουσιαστικό από βροχές ...πολύ λίγα πράγματα!!! 
Πολλές βροχές στην Κρήτη φαίνονται από την Κυριακή και μετά ! Για τα βόρεια τμήματα θα έλεγα ότι η πιο βροχερή ημέρα θα είναι η Δευτέρα !
Σ'αυτό που θα πρέπει περισσότερο να δώσετε βάση και να προσέξετε ,θα είναι οι νοτιάδες που από την Παρασκευή θα ενισχυθούν σημαντικά...Τα 8-9 μποφόρ τα θεωρώ σίγουρα!!! Αυτό συνεπάγεται και με θολούρα (σκόνη ) στην ατμόσφαιρα! 
Με παρόμοιο τρόπο δυστυχώς ή ευτυχώς ,δείχνει να χαλάει ο καιρός την Τρίτη 28 του  Γενάρη και γενικά μπαίνουμε σε ένα καιρικό κύκλο όπου χαμηλά με μέτωπα θα χαλάνε τον καιρό από τα δυτικά της χώρας μας με ήπιες θερμοκρασίες !
Καλύτερα βέβαια θα είναι να τα βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα και με όσο το δυνατόν πιο φρέσκα στοιχεία.
Στους φίλους του χιονιού θα συστήσω υπομονή ...τώρα για λίγο ή για πολύ ,δεν ξέρω όμως όπως έχω ξαναπεί έχει καλό Χειμώνα πίσω κατά τη γνώμη μου προς το παρόν τα χιόνια θα αφορούν μεγάλα μη κατοικήσιμα υψόμετρα !
Αναλυτική εκτίμηση του καιρού που θα δημοσιευτεί και στο meteokrhtes.blogspot.gr θα κάνουμε αύριο βράδυ και λογικά θα βγάλουμε έκτακτο λόγω των θυελλωδών νοτιάδων για Παρασκευή -Σάββατο ...Έκτακτο για επικίνδυνες βροχοπτώσεις ίσως βγει και το Σάββατο το βράδυ για την Κυριακή- Δευτέρα!!!
Ελπίζω να σας κατατόπισα !!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου