Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ 4/1/2014 05:00)

Τοπικές βροχούλες σήμερα σε ανατολικά και βόρεια τμήματα (απο το νομό Ηρακλείου και ανατολικότερα)! Πιθανών σε εσωτερικά τμήματα του νομού Λασιθίου να έχουν λίγο μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση ! Στα υπόλοιπα όσο νοτιοδυτικότερα τόσο καλύτερα τα πράγματα !Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ,οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3-4 ...τοπικά και για λίγο στα ανατολικά 5-6 μποφόρ!
Την Κυριακή λίγες νεφώσεις πυκνότερες και πάλι στις ίδιες περιοχές ,ενώ τη Δευτέρα και πάλι από τα δυτικά ,σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει! Να πω εδώ μιας και ενδιαφέρει πολλούς ότι κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων την ημέρα των Θεοφανίων , η μοναδική παραφωνία θα είναι κάποιες νεφώσεις τοπικά πυκνότερες ! Φαινόμενα δεν προβλέπονται ,οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά καλές και οι άνεμοι ασθενείς μέχρι μέτριοι για όσους θα παραστούν ή θα βουτήξουν να πιάσουν το Σταυρό! Ο καιρός δείχνει να χαλάει μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ! Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι από τα δυτικά θα ενισχυθούν και κάποιες ασθενείς κατά κανόνα βροχές θα εκδηλωθούν ,πρώτα στο νομό Ηρακλείου και Λασιθίου καθώς και σε βορειότερα τμήματα του νομού Ρεθύμνης ,ενώ από τη νύχτα πιο γενικευμένες βροχές ,αλλά και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν το νομό Χανίων !
Είναι κάπως μπερδεμένα τα στοιχεία που παίρνουμε από τα παγκόσμια καιρικά μοντέλα γι αυτό το σύστημα κακοκαιρίας ,όμως φαίνεται την Τρίτη να έχουμε πολλές βροχές στο νησί μας! Θα ενημερωθείτε βέβαια ξανά γι αυτή την εξέλιξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου