Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΑΧ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ....ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Κυριακή 1/12/2013 ώρα 07:30)

Καλημέρα σε όλους, καλό μήνα και καλό Χειμώνα!
Η πρώτη ημέρα του μήνα θα μας κάνει εδώ στην Κρήτη μία επανάληψη στο καιρικό βιβλίο του 2013! Θυελλώδεις νοτιάδες ,σκόνες,φρύδι του νότου,τοπικές λασποψιχάλες -λασπομπόρες (κανένα αστραπόβροντο δεν αποκλείεται), ενώ από το απόγευμα και μετά και κυρίως προς τις βραδινές ώρες , τα πράγματα τοπικά και πρόσκαιρα θα σοβαρέψουν με βροχές και καταιγίδες !
Την αυριανή μέρα θα την χαρακτήριζα κομβική ως αναφορά την εξέλιξη του καιρού μιας και οι νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι σταδιακά θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν .Δεν αποκλείονται τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια του νησιού ,αλλά με αρκετά ανοίγματα στον ουρανό!  Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως από το μεσημέρι και μετά ,ενώ τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Τρίτης οι βροχές στα βόρεια του νησιού και κυρίως από τα δυτικότερα τμήματα του νομού Λασιθίου , μέχρι το νομό Χανίων θα ενταθούν! Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά άνω των 1500 μέτρων !
Παρόμοιες Χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες ,θα επικρατήσουν και την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη! Βοριάδες σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και με τις βροχές να επεκτείνονται σε όλο το βόρειο κομμάτι του νησιού ενώ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νότια! Την Πέμπτη ,τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κάπως θα περιοριστούν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν !
Η βελτίωση αυτή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα είναι πρόσκαιρη μιας και από την Παρασκευή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού ,αρχικά με νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες ,όμως όπως όλα δείχνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο καραδοκεί μια λευκή έκπληξη ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα! Η Άννα του χιονιά έρχεται αποφασισμένη, με το λευκό της πέπλο ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου