Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (5/10/2013 04:00 π.μ.)

Έως αύριο το πολύ μέχρι το μεσημέρι ,αν πέσει καμιά ψιχάλα -μπορίτσα ,στα βόρεια με έμφαση τα βορειοδυτικά και τους ορεινούς όγκους του νησιού μας .Από εκεί και μετά ,ως προς τα φαινόμενα τουλάχιστον ο καιρός βελτιώνεται και θα μας μείνει το κρύο για την εποχή και κάποιες λίγες νεφώσεις ! Από την Κυριακή και κυρίως από τη Δευτέρα και μετά και η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει!
Ένα χαμηλό που θα οργανωθεί δυτικά μας και πιο συγκεκριμένα στην γειτονική Ιταλία, θα προσπαθήσει να κινηθεί ανατολικότερα Δευτέρα-Τρίτη . Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι το εκτεταμένο αντικυκλωνικό πεδίο που επεκτείνεται στην περιοχή των Βαλκανίων θα σταθεί ως εμποδιστής και θα αποτρέψει περαιτέρω κίνησή του ανατολικότερα, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του και την περιστροφή του για αρκετές μέρες περίπου στο ίδιο σημείο !
Μια τέτοια κατάσταση είναι πάντα κάπως ρευστή μιας και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες η συμπεριφορά αυτής της διαταραχής όσο θα περνούν οι μέρες!
Δείχνει λοιπόν ότι μέχρι την Τετάρτη -Πέμπτη πέραν από κάποιες συννεφιές ,ίσως το πολύ και κάποια ασθενή φαινόμενα σε πιο δυτικά και κεντρικά τμήματα της Κρήτης, τίποτα περισσότερο δεν θα καταφέρει να δώσει !
Όμως κατά τη γνώμη μου δημιουργείτε μια αρκετά εκρηκτική κατάσταση σταδιακά!
Από τη μία η θερμή και υγρή μεσόγειο κι απ' την άλλη η πολύ ψυχρή βορειοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με μια άκρως μεσημβρινή κυκλοφορία και μια εμμονή ανύψωσης αντικυκλωνικών πιέσεων στη κεντροδυτική Ευρώπη, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από την επόμενη Παρασκευή και κυρίως το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε πολλές βροχές στο νησί μας!
Δε συνηθίζω να κάνω τόσο μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις από την περσινή σεζόν και μετά, ούτε η εποχή είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο ! Προτιμώ να μπορώ να ψυχολογήσω την επόμενη μέρα  ,το επόμενο τριήμερο το πολύ!
Όμως έκφρασα με τα δικά μου μάτια μια προοπτική ,που μπορεί η ρευστή κατάσταση ,που προανέφερα να την ακυρώσει!
Να περνάτε καλά ...και να θυμάστε πως ,τώρα που ο καιρός ψυχραίνει ,είναι μια ευκαιρία να ζεσταθούν οι καρδιές μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου