Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/10/2013 ΩΡΑ 6:30)

Καλημέρα σε όλους ! Λίγες συννεφιές σήμερα στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης κατά περιόδους λίγο πιο πυκνές! Δύσκολο να καταφέρουν πολύ πολύ τοπικά να δώσουν καμιά ψιχάλα άνευ σημασίας ! Στα υπόλοιπα διαμερίσματα αίθριος ουρανός! Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 και πολύ τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία την ημέρα θα σημειώσει μικρή πτώση!
Κάπως έτσι θα πάει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή !
Την 28η Οκτωβρίου ημέρα της εθνικής επετείου μας ,αλλά και της μετεωσυνάντησης μας οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω ,η θερμοκρασία θ' ανέβει και σε γενικές γραμμές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια! Να σημειώσω εδώ ότι από την Κυριακή το βράδυ με την εξασθένηση των ανέμων, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει ψύχρα!
Δυστυχώς τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει μέχρι το τέλος του μήνα !
Η ανομβρία και ο ήπιος καιρός θα συνεχιστούν ! Αιτία όλης αυτής της κατάστασης ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας που επεκτείνεται από τη βορειοανατολική Ευρώπη μέχρι την κεντρική Μεσόγειο !
Δεν δείχνει να το βάζει κάτω εύκολα κι έτσι σαν ένα τείχος θα εμποδίζει κάθε είδους διαταραχή ,για αρκετές μέρες ακόμα!
Παρ' ότι τα στοιχεία μεταβάλλονται αυτή την εποχή τέτοιου είδους συνθήκες μας επιτρέπουν να μιλήσουμε για μεγαλύτερο χρονικά διάστημα και με μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας !
Έτσι κατά πάσα πιθανότητα κι ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα βροχές δεν προβλέπονται !
Τέλος να πω ως αναφορά την εξέλιξη του καιρού ,ότι οι φόβοι μου αυξάνονται για συνέχιση της ανομβρίας έως και τα μέσα του Νοέμβρη!!!
Απεύχομαι πραγματικά να συμβεί κάτι τέτοιο !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου