Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΤΡΙΤΗ 15/10/2013)

Βαρομετρικό χαμηλό με μέτωπα κακοκαιρίας ,θα κινηθεί τις επόμενες ώρες από την βορειοδυτική Ευρώπη ,νοτιοανατολικά και θα αλλάξει τον καιρό της χώρας μας και του νησιού μας!

Η πίεση των χαμηλών του Ατλαντικού όμως θα μετατοπίσει τον αντικυκλώνα δυτικά μας ,με αποτέλεσμα κι αυτός με τη σειρά του ,να συμβάλει στην γρήγορη απομάκρυνση κι αυτής της διαταραχής ανατολικότερα ! Καθοριστικό ρόλο βέβαια παίζει και η ροή των χαμηλών πιέσεων στη βόρεια Ευρώπη ,που δε θα επιτρέψουν την ανύψωση του ,σε πιο βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Αυτό θα συνέβαλε σε μια πιθανή πιο νότια κίνηση της διαταραχής και φυσικά στη πιο αργή κίνησή του χαμηλού!


Σύντομη λοιπόν η κακοκαιρία ,όμως θα έχει απ όλα ! Βροχές , τοπικές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα Τρίτη το βράδυ όπου πέραν από τους ανέμους που θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και κάποια αραιή νέφωση προς τα ξημερώματα στα νοτιοδυτικά ,τίποτα άλλο δεν αλλάζει !



 Την Τετάρτη (ως αναφορά την ημέρα), θα την χαρακτηρίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή κυρίως στα βόρεια του νησιού , οι συννεφιές ,οι νοτιάδες και η θολούρα στην ατμόσφαιρα! Από αργά το απόγευμα κι από τα δυτικά θα αρχίσουν κάποια φαινόμενα στο νησί!



Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης ...στη νύχτα δηλαδή της Τετάρτης ,προς ξημερώματα Πέμπτης ! Βροχές λοιπόν καταιγίδες κατά τόπους έντονες από τα δυτικά προς τ' ανατολικά θα σαρώσουν το νησί με έμφαση σε κεντρικά ,ορεινά και νότια τμήματα ,προσήνεμα στο νοτιοδυτικό ρεύμα!



Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με κατά τόπους άστατο καιρό, κάποιες λίγες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση ! Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις ,θα αυξηθούν εκ νέου στα βόρεια και ορεινότερα τμήματα με πιθανότητα για κάποιες ασθενής κατά κανόνα βροχές κυρίως τη νύχτα!Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν αρκετά!



Τέλος την Παρασκευή φαίνεται να το παλεύει για καιρό βορείου ρεύματος πρόσκαιρα!Κατά πόσο θα καταφέρει να συνδυαστεί με κάποια τοπικά φαινόμενα στα βορειοανατολικότερα τμήματα μέχρι το μεσημέρι δεν μπορώ να είμαι τόσο σίγουρος. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα!
Από το Σάββατο ο καιρός βελτιώνεται τελείως και η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει,για να επιστρέψουμε και πάλι σε ένα μικρό  καλοκαιράκι που όμως οι ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι χαμηλές και όχι όπως τις προηγούμενες ημέρες!
Για άλλη μια φορά θα το πω, ότι πιστεύω ,πως ο καιρός θα χαλάσει προς τα τέλη του Οκτώβρη !

                              (Εικόνα από τον δορυφόρο ,πριν λίγο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου