Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μικρή πιθανότητα κάποιων τοπικών όμβρων σήμερα Παρασκευή ,υπάρχει για εσωτερικές και ορεινές κυρίως περιοχές των νομών Χανίων και Ρεθύμνου τις θερμές ώρες της ημέρας ! Τα φαινόμενα όπου και αν σημειωθούν θα είναι πρόσκαιρα και μικρής διάρκειας. Κατά τ' άλλα ήλιος με κάποιες αραιές συννεφιές στις υπόλοιπες περιοχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες !
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την ημέρα σε σχέση με την Πέμπτη ,τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί θα κάνει περισσότερη ψύχρα !
Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ,ελαφρώς νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ στα νότια κι από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στα υπόλοιπα μέχρι 5 μποφόρ!
Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου οι συνθήκες αστάθειας θα ενισχυθούν κι έτσι  μετά το μεσημέρι σε εσωτερικές θέσεις, στα Λευκά όρη και γύρω από αυτά αλλά και  σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα του νομού Ρεθύμνης ,υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο τοπικών όμβρων ! Τη μεγαλύτερη δραστηριότητα ως αναφορά τις βροχές αλλά και τις καταιγίδες ,που ίσως τοπικά έχουν και μεγάλες εντάσεις θα την συναντήσουμε στα εσωτερικά του νομού Ηρακλείου και Λασιθίου! Να τονίσω και πάλι ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα όπως συνηθίζεται κατά τη διάρκεια αυτού του μεταβατικού μήνα !
Η πιθανότητα να δούμε
στις μεγάλες πόλης του νησιού και γενικά σε παραλιακά πεδινά τμήματα βροχή είναι μικρή...λόγω όμως του απρόβλεπτου της εποχής ,δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε!
Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί !
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κάπως ,ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ,στις ορεινότερες περιοχές ...αλλά και στα υπόλοιπα κυρίως κατά τη διάρκεια των φαινομένων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου