Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ 26/7/2013

Καλημέρα !! Όπως σας έχω πει εδώ και καιρό θέμα καύσωνα στη Κρήτη μέσα στον Ιούλιο δεν υπάρχει ! Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νέα ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων μικρή πτώση του υδραργύρου κυρίως στα βόρεια παράλια του νησιού ...! 27-31 βαθμούς στα βόρεια το  διήμερο Σάββατο Κυριακή στα εσωτερικά τμήματα 29-32 βαθμούς ενώ στα νότια 32-35°C ! Στα πιο ορεινά τμήματα δεν θα περνά τους 25-26°C ! Βασικά η πιο δροσερή και ανεμώδεις μέρα θα είναι το Σάββατο!!
Προσοχή λοιπόν !! Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς!!
Από την Δευτέρα και πάλι σταδιακά η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο μήνας θα μας αποχαιρετήσει με σχετική ,αλλά κλασική θα έλεγα ζέστη στη νότια Κρήτη όπου θα χουμε καταβάτες θερμούς βορειοδυτικούς ανέμους με μέγιστες θερμοκρασίες στους 35-37°C (κανένα τοπικό 38άρι δεν αποκλείεται σε συγκεκριμένες ευπαθείς περιοχές) !
Αντίθετα στα πιο βόρεια τμήματα του νησιού τα πράγματα θα είναι καλύτερα με το μελτέμι να μας συνοδεύει αν και κάπως εξασθενημένο  να μας δίνει ανάσες δροσιάς και τη θερμοκρασία σε γενικές γραμμές να μη ξεπερνά τους 32-33°C !
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα μας υποδεχθεί και ο Αύγουστος! Θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι προσωπικά κάτι ακραίο θερμοκρασιακά για την Κρήτη το επόμενο δεκαήμερο δεν βλέπω ,απλά πάμε σε κάπως πιο ζεστές μέρες μετά το δροσερό Καλοκαίρι που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα !
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου