Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ 28-29/5/2013



Καλημερα σε ολους !! Αλλη μια θερμη εισβολη με θυελλωδεις  νοτιαδες ,σκονη και θολουρα στην ατμοσφαιρα ,ειναι προ των πυλων !! Ενα καιρικο φαινομενο που το ζησαμε υπερβολικα πολλες φορες φετος !
Σημερα Τριτη λοιπον η μερα θα ξεκινησει με καλες καιρικες συνθηκες ,ομως πολυ γρηγορα θα νιωσουμε αρκετα εντονη δυσφορια και αυτο θα οφειλεται στην στροφη των ανεμων σε νοτιοανατολικους ,στην ανοδο της θερμοκρασιας ,σε συνδιασμο με την σχετικα αυξημενη υγρασια και τη σκονη που θα κανει σταδιακα την εμφανιση της !
Συγχρονως θ' αναπτυχθουν  νεφωσεις αναμεμειγμενες με Αφρικανικη σκονη που θα μειωσουν την ηλιοφανεια ! Παρ ' ολα αυτα η θερμοκρασια κυριως στη βορεια Κρητη θα φτασει σε υψηλα επιπεδα και θ αγγιξει τοπικα ακομα και τους 34-35οC ομως εκει θα πεσει οπως ειναι φυσικο η σχετικη υγρασια!! (3 με 4 βαθμους χαμηλοτερη θα ειναι η θερμοκρασια στη νοτια Κρητη).. Οσο θα βαδιζουμε προς το απογευμα  οπου ο καταβατης  νοτιας συνδιαστει και με αλλους  παραγοντες ,οπως μερα και ηλιοφανεια σε ευπαθεις παντα περιοχες  και οι 37+οC δεν αποκλειονται  !
Αλλο ενα που αφορα τη θερμοκρασια ειναι οτι θα επελθει μια αρκετα θερμη νυχτα-ξημερωμα Τεταρτης!!!
Παμε τωρα στους ανεμους που δυστηχως προσκαιρα θα δημιουργησουν  προβληματα!!
Αυτοι απο το απογευμα και μετα θα ενισχυθουν απο τα δυτικα προς τ ανατολικα σημαντικα κι ενω μεχρι τοτε θα πνεουν ανατολικοι -νοτιοανατολικοι 3-4 και τοπικα 5 μποφωρ απο εκει και μετα και κυριως κατα τη διαρκεια της νυχτας θ αγγιξουν ακομα και τα 8-9 μποφωρ ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον μιας και ξερουμε οτι η συμπεριφορα τους στην ορεινη ,κεντρικη και βορεια Κρητη ειναι καπως απροβλεπτη και ριπες ακομα και 10μποφωρ τοπικα ,ειναι πολυ πιθανο να σημειωθουν!!!
Πιο δροσεροι δυτικοι ανεμοι  θα μας δωσουν μια ανασα απο τις προμεσημβρινες ωρες της Τεταρτης και μετα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου